• 2023. szeptember 19., kedd

    Ahogy néhány függöny örökre bezárul néhány manga számára, úgy új játékosok, mint a hamarosan megjelenő manga sorozat, a Kagurabachi generálnak nagy hírverést még a megjelenésük előtt. 



    Ahogy sok a Shonen Jump neves mangái közül a végéhez közeledik, mindt pl a One Piece vagy a My Hero Academia, a rajongók találgatni kezdtek, hogy vajon mi fogja ezeket helyettesíteni. Szerencsére egy Shonen Jump kezdeményezés, amit NEXTWWAVE-re kereszteltek, már keresi a következő nagy mangákat. Három lett kiválasztva, és ezek közül az egyik, máris nagy hírverésnek örvendhet még mielőtt egyetlen fejezetet is megjelentetett volna. 


    a Shueisha Tezuka díjja, ahogy tehetséges szerzők végre bemutathatják különleges írói és rajz tehetségüket, és lehetőséget kaphatnak a publikálásra. A nyerteseket olyan nevek választják ki, mint Kishimoto Masashi, Oda Eichiro, Toriyama Akira és más ikonikus Shonen Jump mangakák. A tény, hogy a Kagurabachi-t választották ki a következő "nagy dolog"nak ezek a legendák, el is mondja, hogy mennyire jó lehet a manga. 


    A Shonen Jump így mutatta be a mangát egy Tweetben: Egy kardforgató gyakornok vérszomjas útra lép egy csapar varázsló ellen, akik elfoglalták a várost. (Jó, angolul ennek több értelme van, és jobban el is adja a sztorit, de én nem vagyok hivatalos fordító)


    A Shonen Jump hírverése, hogy a következő nagy sorozatává tegye a Kagurabachit



    A sötét témájú shonen, mint  a Jigokuraku átvették a manga és anime ipart és úgy tűnik, hogy a Kagurabachi is egy ezen a vonalon. A fő ok, ami rajongói őrületet váltott ki, a főszereplő, Chihiro. Fekete haja, habár ironikus, de kiáll a sorból a többi színes főszereplőhőz képest. Komor vörös szemei, sötét köpenye és egészében a karakter egy szerelem első látásra! Ami még érdekes, hogy kardhasználóként ismét kiáll a sorban, hiszen a Shonen Jump mangákban ez inkább a mellékszereplő sajátossága. Mint pl Sasuke vagy Zoro. 


    Döbbenetes látni, hogy a manga ekkora sikert ért el dacára annak, hogy alig tudunk róla valamit a rövid fülszövegen kívül, amit a twitteren megosztottak. Még meglepőbb, hogy az első fejezet máris kiszivárgott, ez ez általában csak nagy sorozatokkal történik meg, mint a One Piece. Ebből is látszik, mennyire várva várt sorozatról beszélünk. 


    A sötét, komor személyiségű főszereplő megintcsak eltérővé teszi a többi shonentől, és félresöpri a gondtalan életvidám karaktereket, mint Tanjiro, Midoriya, Naruto vagy Asta. 


    A Kagurabachi főszereplője az egyik legsütétebb a Shonen Jump történetében



    A történet fókuszában Chihiro áll, egy korábbi kardforgató gyakornok. Most bosszút tervez egy csapat varázsló ellen, akik átvették a város irányítását. Hogy mi motiválja őt, az még ismeretlen, a rendszer viszont hasonlónak tűnik a Jujutsu Kaisenhez. Az ötlet ígéretesnek hangzik, de talán a rajz minősége az, ami igazán eladja. A rajongók elégedetten látják, hogy tehetséges művészek, mint Hokazono Takeru valami frisset és újat hoznak a világ legnépszerűbb manga magazinjába. A dinamikus rajzok és akciódús történet olyan magasságokaba lőheti a kagurabachit, hogy akár még le is körözheti a legnagyobbakat. 


    ~פ×~

    A cikk fordítás, és ma reggel olvastam azonnal amint felkeltem. Engem nagyon lázba hozott, habár bizonyos kijelentései igen szubjektívnek tűntek. A jóhír, hogy a cikk két napja íródott, és hogy tegnap meg is jelent az első fejezet angolul, így én ma délután rá is vetem magam! 


    Nektek mi a véleményetek róla? El fogjátok olvasni, vagy a hírverés miatt csakazértsem? 







    Leave a Reply

    Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

  • - Copyright © Anime testvériség - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -